U hebt het ongetwijfeld via de media meegekregen. Steeds meer mensen volgden een cursus om te kunnen helpen bij ongelukken. Een goede zaak!

In september 2019 wil EHBO-Leende bij voldoende inschrijvingen starten met een nieuwe cursus voor mensen die willen weten wat ze moeten doen als er zich een situatie voordoet waarbij eerste hulp moet worden verleend. Ook EHBO bij kinderen vormt hierbij een vast onderdeel.

Veel ongelukken gebeuren in en rond het huis, maar er kan vaak ook eerste hulp verleend worden bij situaties waar u toevallig bij uit komt.
Daarnaast krijgt iedere vereniging weleens te maken met kleine of grote ongevallen. Dit kan gebeuren tijdens een reguliere clubavond of tijdens een groter evenement. Op die momenten is het belangrijk om te weten hoe je dan kunt handelen.  Met de EHBO bij het volgen van de BHV(herhaling) kom je er vaak niet. U krijgt overigens vrijstelling voor het volgen van dit deel als u een geldig EHBO-diploma heeft.

 

De cursus bestaat uit 9 lesavonden, met theoretische achtergrondinformatie en praktijkoefeningen met LOTUS. Tevens zijn reanimatie met en zonder gebruik van de AED en verbandleer onderdeel van de opleiding. De  kosten bedragen €125,00 per persoon inclusief lesboek, verbandmateriaal en examenkosten. Er zijn diverse ziektekostenverzekeringen die een gehele of gedeeltelijke vergoeding toekennen via hun aanvullende verzekering. U kunt meer informatie vinden op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus.

Na het behalen van het diploma kunt u uw kennis up-to-date houden door herhalingslessen te volgen die van september tot mei gegeven worden.

Aanmelden kan voor 1 september via website: www.ehboleende.nl